Мотивация 101

Здравейте!

Напоследък мотивацията е ключова част от живота ми. Всъщност това е нещо много важно за всеки, но през последните няколко седмици наистина трябва да намеря начини да остана мотивирана.

Ако не знаете, аз съм ученичка и това е последната ми година в училище. Тази година е изключително важна и трябва да уча много.

От както започна учебната година станах много заета. Трябва да уча за училище, да ходя на допълнителни уроци и да се подготвям за матури. Но също така се опитвам да правя нещата, които обичам като снимане , писане в блога, разглеждане на картинки в Pinterest , прекарване на известно време с майка ми и, разбира се, да излизам с приятели.

Понякога се чувствам толкова претоварена от всичко, но трябва да остана мотивирана. Трудно е, защото искам да направя много повече неща и пропуснах някои наистина добри възможности, но аз вярвам, че качеството е по-важно от количеството. Това, което искам да кажа е, че е по-добре да правим по-малко неща, но да ги правим качествено.

Има няколко неща, които ми помагат да успея да се справя с всичко и си мислех, че би било полезно да ги споделя.

Първото е винаги да намеря време за себе си – без значение колко съм заета, винаги успявам да отделя време за нещата, които обичам и ме вдъхновяват. За мен тези неща са именно снимките , търсеене в интернет за модно вдъхновение, четенето на списание или просто да пия кафе сутрин, докато гледам видеоклипове в YouTube.

Второто нещо, което ми помага да остана мотивирана, е ежедневно да си напомням какви са целите ми. Трябва да знаем за какво се стремим и как ще го постигнем. Оценявайте всеки прогрес и всяка стъпка към целта ви, независимо колко малки са те.

И третото нещо, което искам да споделя с вас, е колко важно е да организирате времето си. Това е може би ключът към успеха (поне за мен). Направете списък на всичките си задачи и планирайте кога да ги направите. Когато сте готови с нещо, маркирайте го като изпълнено и ви обещавам – в момента, в който видите всичко отбелязано като свършено, ще бъдете мотивирани да продължите да вършите работа.

В момента наистина се опитвам да балансирам живота си и да бъда честна – не съм напълно доволна от ежедневието си в момента. Например, не мога да намеря време да тренирам и това понякога ме кара да се чувствам зле. Също така, не спя достатъчно и определено започвам да го усещам.

Все още се опитвам да организирам деня си, така че да имам достатъчно време за всичко. Но мога да кажа , че се чувствам много мотивирана и ще дам най-доброто от себе си.

Никога не губете вярата в себе си и в това на какво сте способни. Мотивацията е нещо, което трябва сами да изградите.

До следващия път , Джулия

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s