Shopping addict – любими магазини за пазаруване

Днес реших да напиша малко по-различна публикация и да споделя с вас кои са любимите ми магазини за дрехи и от къде най-често си купувам конкретни модни артикули. 

Определено мога да заявя, че съм “шопинг-маниак”, но и със сигурност последните няколко години си изградих навика да разграничавам кога съм отишла да пазарувам и кога просто да разглеждам. Може би ме прави типичната жена, но едно от хобитата ми и едно от нещата, които ме разтоварват, е именно да отида сама в някой мол и просто да разглеждам какво предлагат магазините. Затова и почти винаги съм наясно къде какво има и често се получава смешната ситуация, в която като видя някого на улицата, знам от къде са блузата, якето или обувките му. 

Резултат с изображение за h&m

Не мога да го определя като любимият ми магазин, но е факт, че абсолютно винаги има нещо, което да ми хареса. Самите магазини винаги са подредени и лесно се намира всичко и много ми допада фактът, че имат различни стилове дрехи, които за удобство, са разделени на секции. Намаленията също винаги са на ниво и много често в сайта им има допълнителни намаления. Смятам, че и разнообразието им от аксесоари е страхотно, а и бельото е доста качествено за тези ниски цени.

Резултат с изображение за reserved shop

Това определено е един сред най-любимите ми магазини, в които винаги си харесвам по много неща. Много ми допада стилът на дрехите, които се предлагат и освен това има секция с по-официални дрехи, които са перфектни за хора, които имат подобен дрескод в работата си. В Reserved винаги си харесвам слънчеви очила – винаги има страхотни модели, но мисля, че най-силната страна на магазина са тениските -винаги има някоя, която да ме спечели с картинката, модела или цвета си. 

Свързано изображение

Mohito е нещо като малко по-официалната и елегантна версия на Reserved. Или поне в моите очи. Смятам, че магазинът е доста по-различен от всички останали известни марки за бърза мода, защото колкото и да имаме фаворити за пазаруване – не може да се отрече колко се повтаря стоката. Но тук не е така – всяка дреха е малко по-различна и като че ли има по нещо за всеки. Зимата винаги си харесвам палтата, които предлагат и определено това е перфектният магазин за официални рокли – разнообразието винаги е голямо. 

Свързано изображение

Този магазин винаги е бил сред любимците ми и тук също винаги съм намирала страхотни тениски и блузи. Има много разнообразни стоки и стилът на дрехите е много разнообразен. Като проблем на магазина бих определила факта колко е малък спрямо стоката, която предлага, което води до пренатрупване и човек трудно успява да види всичко, което се предлага. Stradivarius е мястото, от което мнозина си купуват портмонета и планери – не мисля, че има магазин от този клас, който да предлага по-голям избор и качество за тези две неща. Другото, което установих тази година, е че дънките им са страхотни. Като започнем от огромното разнообразие от модели и цветове и стигнем до качеството. Единственият им недостатък е, че на малко по-високи или дългокраки момичета – дънките задължително стоят леко къси. 

Резултат с изображение за bershka shop

Bershka беше най-любимият ми магазин преди години. Бях като ходеща реклама, защото всичките ми дрехи бяха оттам, но на по-късен етап това се промени, защото магазинът предлага един конкретен стил дрехи, който не ми пасваше напълно. Обаче в последно време отново започнах много често да пазарувам оттам и да намирам страхотни находки. 

Свързано изображение

House определено е един сред любимците ми, а имам чувството, че много малко хора пазаруват от него. Качеството, което предлага не е по-ниско от Beshka или Stradivarius например, но пък има една идея по-ниски цени. Винаги като отида намирам по нещичко – дали било то тениска, панталон или пижама – винаги има интересни неща. Много често има и страхотни чанти, които ако уцелиш на намаление, са престъпно евтини. Магазинът според мен е доста подценяван. 

Свързано изображение

А ето това вече е наистина магазинът с ПРЕСТЪПНО НИСКИ ЦЕНИ. Все още не мога да разбера защо предлагат толкова евтини стоки, но не протестирам. Винаги има огромно разнообразие от дрехи и според мен тук се намират тениските/блузите с най-нормалните и хубави надписи, защото нека си го признаем – много често любимите ни блузи са с доста странни надписи. Намаленията тук са next level и за 100лв сигурно можеш да си премениш гардероба напълно. И най-интересното е, че срещу тези малки суми, получаваш нещо, което далеч не е толкова ниско качество. 

Това са магазините, от които пазарувам и определено нещо, което искам да си докажа хем на мен самата, хем на хората като цяло е, че за да изглеждаш добре и да се обличаш стилно, не са нужни скъпи марки и много похарчени пари. Въпреки че модата ми е много на сърце и се възхищавам на по-“high class” марки, мисля, че всеки трябва да подхожда към визията си спрямо възможностите, които има. 

Стига да знаеш кое ти стои добре и умееш да комбинираш цветове, материи и модели – можеш да изглеждаш в пъти по-добре от някого с по-скъпи или маркови дрехи. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s