С дъх на лято

Дните минават толкова бързо, че на моменти границата между днес и утре се размива. Всеки ден е като следващия, изпълнени с работа, задължения и … умора.

Но лятото е онази дългоочаквана заслужена почивка, глътка въздух, спасение. Мечтая си за лято бурно като от тинейджърски филм, но и спокойно като от някоя любовна драма. Мечтая си за дълги, тихи сутрини, които да започват с чаша кафе, на отворена блаконска врата, която да пуска онзи свеж, лек, сутрешен въздух вътре в апартамента. Мечтая си за всички онези летни плодове, които да подслаждат утрините, за бялото фрапе, което да ме разхлажда в най-топлата част на деня и за любимия сладолед, който през лятото някак ядеш без капка вина.

Чакам онези късни вечери, когато въздухът е по-хладен, но все още носи следите на жаркия ден. Вечери, прекарани навън с приятели, в много смях или в някой задълбочен разговор. Очаквам и дните, в които единствения грим, който носиш е тенът от морето, а дрехите са леки и ефирни и се усещат толкова леко на кожата, колко полъха на вятър.

 А морето чака мен. Чака да дойда при него и да го поема цялото с поглед и сърце. Да му се отдам както двама влюбени се отдават един на друг. Да му позволя да измие всички проблеми и тревоги от съзнанието ми и да върне хармонията и спокойствието в душата ми. 


Мечтая за лято, което да ми стопли душата като жаркото слънце, което да е освежаващо за съзнанието, колкото коктейлите вечер и което да донесе на цялото ми същество спокойствие, като това на софийските улици през август.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s